Tälta i naturen

Camping med tält ute i naturen är något alla provar på någon gång i sitt liv. Som liten tog man upp tältet på baksidan och desto större man blev ju längre från huset kom man. Få i Sverige idag kan ärligt säga att de aldrig har sovit i ett tält. Svenskar har ett privilegium att kunna tälta på ställen som i andra länder inte är självklart. Tack vare allemansrätten kan vi tälta vart vi vill i åtminstone en natt så länge vi inte förstör stället vi tältar på.

Det allra vanligaste stället att tälta på är campingställen. Flera människor fyller upp campingställena i hela Sverige varje år. Festival tillhör dessa campingställen och är förmodligen det populäraste evenemanget att tälta på i Sverige. Flera tusentals ungdomar åker långt med tält för att spendera en vecka tillsammans med främlingar på en proppfull campingplats.

När man tältar så kommer man varandra väldigt nära inpå och man kan på så sätt få lära känna andra delar av personen som man delar tält med. Att därför ta med sig sitt kärleksintresse för att tälta kan gör att ni får veta nya saker om varandra, vilket alltid är givande för relationen. Varför inte gå in på någon av alla dejtingsidor redan idag och se om du kan hitta kärleken.

Familjer brukar hålla sig till campingställen när de åker till ställen som Legoland, Disneyland, High Chaparall och Liseberg. Det är billigt och enkelt att ta med sig ett tält. Då har man familjen nära och kan lägga pengar på underhållning istället för dyrt hotell. Det enda negativa med en camping är antagligen att det är väldigt lite plats och de duschar som finns är antingen utomhusduschar eller duschar man måste dela med alla andra som campar. Det kan även vara väldigt högljutt om man inte bor på en familjecamping där det ska vara tyst efter utsatt tid.

En trevlig variant av tältande är att ta en tur i en skog uppe i Norrland på sommaren. Där kan man tälta bland fin natur och växtlighet. Även vid skogsbäckar och mindre sjöar. Flera naturälskare spenderar minst en vecka av sin sommar upp i de norra skogarna med enbart naturen som sitt hem. Vem som helst kan göra det. Allt man behöver är ett tält och en vilja att njuta av oberörd natur.

Att spendera tid i naturen är någonting som nog många kopplar ihop med sommaren, men sanningen är att man även kan göra dessa saker under den kallare delen av året. Varför inte bjuda med hela familjen på en upplevelse ni inte kommer glömma, såsom att vandra eller åka skidor i Fjällen. En sådan upplevelse kan uppskattas av hela familjen och är då en perfekt julklapp att ge bort till dina nära och kära. Kanske kan ni till och med göra denna aktivitet över julhelgen och på så sätt slippa all stress som julen ibland kan medföra.