Kläder i naturen

Att klä sig rätt när man ska ut i naturen är viktigt oavsett vilken årstid det är. Rejäla skor, strumpor och en varmare tröja att dra på sig är ett klädes-kit som alltid bör vara med, vilken årstid det än är. Det är speciellt viktigt att man har rejäla skor, samt även strumpor, då fötterna lätt blir kalla, blöta och väldigt trötta när man är ute och vandrar i naturen. Att ha med sig extra sockor kan vara ett tips om skorna börjar läcka eller om man börjar frysa. I skogen är det extra viktigt med ett par rejäla kängor då det finns många rötter och andra ojämnheter man kan halka och stuka fötterna på. Med en grövre känga/sko förhindras lätt detta problem. En varmare tröja är som nämnt även det väldigt bra att ha med sig, man vet aldrig om det börjar blåsa, regna eller om man går vilse en stund och då är det skönt med en extra tröja.

Är det höst, vinter eller tidig vår är det även väldigt viktigt med ett bra och värmande underställ, Rejäla överdragskläder och givetvis en värmande mössa och vantar. Att klä sig efter den specifika årstiden är självfallet rekommenderat. Det är dessutom väldigt bra att ha lätta och praktiska extra kläder med sig ifall man skulle bli blöt eller frysa. Förvara dina extra kläder i en bra ryggsäck med två axelremmar så du slipper ojämn vikt och felbelastning som du är i farozonen av vid användning av till exempel en kasse eller en enarmad ryggsäck.

Även om man inte är ute i skogen och vandrar varje dag så är det en mycket bra investering i att se till så man har varma kläder som de som nämns ovan i sin garderob. Förutom att använda dem när du är ute i skogen kan de användas när du är ute och leker i snön med dina barn, eller kanske om du ska ta en längre promenad i ruskväder. Att klä sig ordentligt ger dig helt nya möjligheter till att faktiskt befinna dig utomhus oavsett hur vädret ser ut, vilket gäller för såväl barn som vuxna. Många som får barn glömmer nämligen bort sig själva och klär endast på sina barn ordentligt, medans man själv står vid sidan om och är både blöt och kall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *