Hemma i naturen

För att man ska må bra och vara frisk i både kropp och själ är det väldigt viktigt att vara ute i naturen. Naturen ger en intryck, frisk luft och mängder av energi och återhämtning. Dessutom har dags- och solljuset en stor roll i det hela då man varje dag måste få ett intag av just något av dessa ljus för att få energi. Detta är särskilt viktigt på höst- och vinterhalvåret när dagsljuset är som kortast.

Man kan göra många aktiviteter ute i naturen till exempel fotografera, plocka svamp, ha picknick, springa eller gå etc. Som sagt, det finns mycket man kan hitta på. Passa även på att umgås med familj och vänner ute i naturen, det finns inget som är så härligt. Det är väldigt viktigt att man är ute i naturen året runt, det behövs. På höst- och vinterhalvåret kanske man inte alltid är så jättesugen på att gå ut men att bara ta en liten sväng runt området där du bor kommer göra att du får en dos av den härliga naturen. Dessutom finns det många aktiviteter att göra även under hösten och vintern, till exempel åka skridskor, längdskridskor, skidor eller varför inte ta en vinterpicknick med mackor och varm choklad. Allt går bara man har rätt kläder på sig.

Att ta med sig naturen in i hemmet är också ett knep under höst- och vinterhalvåret. Man kan till exempel plocka med avfallna med fina grenar in för att sätta dem i en fin vas och kanske till och med pynta dem med något. Man kan också plocka med fina stenar in eller lite fina höstlöv. Man kan även få in naturen när man designar sitt hem genom att välja naturnära färger och mönster på till exempel väggar, dörrar eller kakel. Kolmårdsmarmor är ett exempel på ett naturnära inredningsknep.

Ett annat sätt att få med naturen på ett hörn är att värna om denna när du inreder ditt hem. Detta kan du göra genom att till exempel undvika möbler och prylar i material som har stor miljöpåverkan. Ett tydligt exempel på detta är plast, där det då är mycket bättre att välja varianter i till exempel trä istället. Anledningen till detta är för att trä enklare kan återvinnas när du inte längre ska ha möbeln kvar.
Ett ytterligare knep du kan ta till är att inte bara köpa helt ny inredning, utan ta vara på de saker som redan finns färdigtillverkade. Med detta menas fynd som du kan göra på second hand och liknande, där du köper möbler som får en längre livslängd, samtidigt som du själv inte tär på miljön i och med ditt köp. I dessa butiker kan man också lyckas hitta produkter som inte längre finns i butik, samt riktiga klassiker såsom en stringhylla eller liknande.