Gå med i scouterna

Vill du komma nära naturen och utnyttja varje sten och blomma du hittar – då ska du gå med i scouterna. I scouterna kan du göra allt från att lära dig använda naturen och leva tillsammans med den. Det finns allt fån junior till senior scouter och småbarn som går scouterna för att leka med vänner. Scouterna är inget som är begränsat till en typ av åldersgrupp eller typ av person alla är välkomna att delta.

Vad är då scouterna? Alla kanske inte vet vad det innebär förutom att knyta knutar på rep och tälja. Scouterna handlar om att leva och lära av naturen. Efter att ha gått på scouterna kan du klara dig i skogen utan någon som helst förankring till den moderna världen. Det är vad scouterna går ut på och många evenemang arrangeras årligen för scouter i alla åldrar med frågesporter i skogen, orientering och en helg då man lever och tältar ute bland de svenska skogarna. Beroende på hur bra scout man är så klarar man sig olika bra. Den som klarar sig bäst brukar få ta hem ett vandrande pris. Scouttävlingar kan även utföras i team. Teamen utgör scouter från staden man har sin scoutkår. Även dessa tävlingar innefattar ett vandrande pris som alla vill åt.

Att vara scout kan vara behändigt i många situationer. Förutom att lära sig om naturen lär man sig även lagarbete. Det är uppbyggt på det gamla uttrycket ”en för alla, alla för en.” I scouterna har man däremot hälsningen där ledaren ropar ”Är ni redo?” varpå scouterna för två fingrar till pannan och ropar ”Alltid redo!” och drar ner fingrarna från pannan i en form av honnör. Den hälsningsfraser visar att i alla lägen är en scout redo. Med erfarenhet från att överleva av naturen och hur naturen fungerar finns det sällan någon situation som överraskar en scout. Som scout lär man sig också första hjälpen och hur man hanterar olika sjukdomar som man kan få av att vara bland farliga djur. Något få har kunskap om annars.

Vill du bli en scout finns det garanterat en scoutkår i din stad. Fråga din kommun så kan de hjälpa dig att komma i kontakt med dem.