Mountainbike cyklar

Mountainbikes är särskilt utformade för terrängkörning. De har vanligtvis växlar och fjädringssystem som gör dem bättre lämpade för brant och stenig terräng än landsvägscyklar. Mountainbikes finns i många olika priser och stilar, så det är viktigt att välja rätt cykel för dina behov.

Köpa mountainbike online

Om du planerar att göra seriös mountainbikeåkning behöver du en cykel som klarar tuffa stigar och teknisk terräng. En hardtail mountainbike är ett bra val för de flesta cyklister. Dessa cyklar har endast framfjädring, vilket gör dem lättare och lättare att kontrollera på tekniska stigar. Mountainbikes med fullfjädring har både fram- och bakfjädring, vilket gör dem dyrare men också mer kapabla i grov terräng.

När du väljer en mountainbike är det det är viktigt att tänka på vilken typ av ridning du ska göra. Om du mestadels åker på väl underhållna stigar kan en terrängcykel vara allt du behöver. Dessa cyklar är utformade för effektivitet och har vanligtvis lättare ramar och komponenter. Om du planerar att åka mer aggressivt, till exempel downhill mountainbike, behöver du en cykel som klarar av det extra missbruket. En trail eller endurocykel är ett bra val för den här typen av cykling. Dessa cyklar har kraftigare fjädringssystem och komponenter för att klara kraven från aggressiv körning.

Oavsett vilken typ av mountainbike du planerar att köra är det viktigt att välja rätt cykel för att få en bra tid på spåren. Med så många olika typer av mountainbikes är det lätt att hitta den perfekta cykeln för din körstil.

Hur förkortar man mountainbike?

Mountainbikes brukar förkortas MTB.

Mountainbikes är vanligtvis längre än landsvägscyklar, vilket kan göra dem svåra att manövrera i trånga utrymmen. Om du behöver förkorta din mountainbike kan du göra det genom att skära av sadelröret och styret. Detta minskar cykelns längd, vilket gör den lättare att kontrollera i snäva svängar.

Vilka olika typer av MTB´s finns det?

Det finns fyra huvudtyper av mountainbikes: cross-country, enduro, allmountain och downhill.

Crosscountry-mountainbikes är utformade för cyklister som vill köra snabbt och täcka mycket mark. De här cyklarna är lätta och har snabbt rullande däck. Enduro-mountainbikes är utformade för cyklister som vill åka långa sträckor med vissa tekniska avsnitt. De här cyklarna har fjädringssystem som klarar tuffare terräng. Allmountain mountainbikes är avsedda för cyklister som vill cykla i vilken terräng som helst. Dessa cyklar har mer fjädring än andra typer av mountainbikes, vilket gör dem idealiska för körning på grova stigar. Downhill mountainbikes är för cyklister som vill åka i brant och teknisk terräng. Dessa cyklar har den mest fjädrande mountainbiken av alla typer av mountainbikes, vilket gör dem till det bästa valet för körning i extrema förhållanden.

Oavsett vilken typ av mountainbike du planerar att köra finns det en cykel som är perfekt för dina behov. Med så många olika typer av mountainbikes tillgängliga är det lätt att hitta den perfekta cykeln för din körstil.